14 Şubat 2022 Pazartesi

 14 Kubat


Birazdan 14 şubata gireceğiz dünyada birçok insan için kıymeti olan bi gün.


Arkama yaslanıp düşündüğümde bütün olan biteni şu an Dante'nin Cenneti'ni okurken  aşkın varlığına bi kez daha inandım. Seni gerçekten olduğun gibi kabul edip kucak açacak biri olabilirmiş.  Yaşadığın kötu olan her tecrübe seni herkese ve her şeye daha temkinli olmaya itiyor. Aslında yaşadığın her ilişkiden şefkat beklemek ne derece doğru tartışılır. İstediğimiz kişiler bizi sevmediği için mi böyle düşünüyoruz? . Hayata bağlayıcı olan tek şey pek tabi sadece aşk değil. Hayattaki amaçların, ulaşmak istediğin nokta..

Bunlar da olmalı yanında. Her şey yeterince zor değilmiş gibi kabayız yaşadığınız şehre insana hayvana kadına çocuğa... evet aşkla alakasız ama belki de aşk olmadığı ya da aşık olmadığı için insanlar bu kadar öfkeli ve empatinin yoksun. Her şeyin bi süresi var yeni moda flörtün de .. İlişkiye gitmeyen yüzlerce saçma şey bi arada. Kimse ne istediğini bilmeden etrafa saldırıyor özellikle erkekler hep bi yaraya merhem arıyor. Geleceğe dair umudu olan yok süreli dediğimiz anlar yaşanıp bitiyor. Bazıları sadece olanı biteni izliyor. Kadınların birçoğu işinde durum farklı değil. Kimse bizi geçindirmek zorunda değil önce buna bi ikna olalım, herkes ciddi düşünmek zorunda değil ki ciddiyet de tartışılır. İki taraf da kalben birbirine yakınsa bi duygu geçişi yaşanır. Önemli olan kimin daha çok sevdiği ve jest yaptığı değil ki... hissetmedikten sonra aldığı hediyenin bi anlamı kalmıyor. Ya da sadece maddi olarak ödüm vererek birini elinde tutmaya çalışmak biraz acizce.


Belki hala yara almamış temiz kalmış birileri vardır.


Aslında her iyi şeyin sebebinin de aşk olmadığı ortada. Her bireyin yürüdüğü yol haklı ve farklı. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 H erkesin Hiçbir Şeyi Hikayem 91 yılında başladı. Her yıl daha da geriye gitti ve bu yıl kendime en uzak yılım oldu.  En umutsuz en çaresiz...